Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Красимир Георгиев е докторант в Стопанската академия в Свищов

Красимир Георгиев от Плевен, станал известен като Красьо Черничкия около скандалите с купуването на магистратски постове, е задочен докторант в Стопанската академия в Свищов. Това научи „Хоризонт” от ректора на академията доц. Величко Адамов, който е имал множество контакти в 27- годишния бизнесмен-лобист.

Доц. Адамов каза, че познава Красимир Георгиев от 2007 година, когато той завършил магистратура в академията. После Георгиев започнал докторантура, но не се е появявал в Свищов от юни и още не е защитил дисертацията си.

При тази ситуация сигурно няма и да я защити, каза Величко Адамов и допълни че е бил впечатлен от Георгиев:

Много контактен, много амбициозен. Говореше за бизнес, за кариера и имах впечатлението, че е сериозен бизнесмен. Всички го търсеха, мисля, че им помагаше.

Ректорът споделя, че е насочвал хора за помощ към Красьо: Аз наистина съм казвал – може би Краси ще ти помогне.

Величко Адамов обаче си спомня, че е посредничил само на един магистрат – великотърновския апелативен съдия Милчо Ванев, и то за лечение на баща му. Ректорът отхвърля твърденията, че скандалният бизнесмен е член на настоятелството на Стопанската академия.

Доц.Адамов твърди, че не е искал от бизнесмена спонсорство за академията: Беше ми симпатичен, но това бързо му израстване винаги ме е карало да бъда нащрек.

Ректорът на Стопанската академия каза, че не се притеснява от проверки за множеството си контакти със скандалния Красимир Георгиев.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.