Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Костов: ДСБ ще подкрепи Бюджет 2010

Оценката на ДСБ за първите 100 дни на правителството на ГЕРБ е положителна. Лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов каза, че кабинетът е успял да задържи доверието, което е ключов фактор за излизане от икономическата криза.

Говоренето за актуализация на бюджета в средата на годината, според Костов, обаче създава риск за отслабване на сигурността на финансовата политика. Друг риск според Костов е, че за първите 100 дни правителството не е успяло да установи колко ангажименти са поети по европроекти, за които няма финансиране. По тези ангажименти е възможно към държавата да се предявят искания за компенсации, които ще натоварят бюджета, обясни председателят на ДСБ.

ДСБ ще подкрепи бюджета защото бюджетът е реалистичен и цели да подготви страната за приемане в еврозоната. От партията обаче предлагат затягана на бюджета на Народното събрание, на Министерския съвет и президентството. Те предлагат и сливане на структури – Комисията „Кушлев” да отиде в прокуратурата, а Държавната комисия по сигурността на информацията – в ДАНС.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени