Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотивци се извиниха за боя след мача с "Ботев"

Ръководството на пловдивския "Локомотив" и част от футболистите се извиниха пред футболната общественост на България за действията си след края на градското дерби с "Ботев". Това стана на официална пресконференция в Пловдив, а на нея присъстваха изпълнителният директор на "черно-белите" Иван Петлешков, помощник треньорът на тима Минчо Минчев и футболистите Дани Кики и Кирил
Акалски, както и спортно-техническият директор на "жълто-черните" Малу
Мпасинкату. Пресконференцията бе бойкотирана от треньора на вратарите в
"Ботев" Лилчо Арсов, който бе замесен в грозните сцени.

"Извинявам се за поведението си, което е недопустимо и несъответстващо с феърплея на този мач. Осъзнавам грешката си и ще гледам само да се
развивам във футбола, да играя за "Локомотив" Пловдив и да се показвам само с действията си на терена.", заяви провокиралият скандала Дани Кики.

"Недопустимо беше това, което направихме. Съжалявам и вече ще говоря само с действията си на терена.", коментира ситуацията вратарят на "смърфовете" Кирил Акалски.

По време на брифинга отношение взе и Минчо Минчев, който ще води отбора след оставката на Иван Маринов. Минчев, който бе един от най-пострадалите в мелето, заяви че няма да позволи на сина си да се разхожда с екип на "Локомотив" по улиците на Пловдив в следващите няколко седмици, защото не е безопасно за него.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна