Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев ще гони корупцията от футбола

 

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси Яне Янев се закани, че ще направи всичко възможно до края на годината да бъдат разкрити всички корупционни схеми във футбола. Това стана по време на заседание на Комисията, на която присъстваха част от президентите на българските футболни клубове - Тодор Батков - "Левски", Иво Иванов - "ЦСКА", Митко Събев - "Черноморец", Венцислав Стефанов - "Славия", Николай Гигов - "Локомотив" София, Трифон Попов и Величко Дихонов - "Литекс", Николай Галчев - "Пирин", Галя Топалова  - "Локомотив" Пловдив, Никифор Вангелов - "Миньор" Перник, Димитър Христолов "Ботев" и Ангел Бончев "Спортист" Своге.

Яне Янев каза още, че ще бъде възложена цялостна проверка на Националната агенция по приходите (НАП). От Комисията са дали на Върховна касационна прокуратура 30-дневен срок, за да информира за всички преписки и колко досъдебни производства са завършени. Ще бъдат извикани за парламентарен контрол всички министри, които имат отношение по темата – спортния, на вътрешните работи и на финансите.

Българският футбол трябва да влезе в рамките на данъчноосигурителното законодателство, категоричен е Янев. Икономическите интереси във футбола не трябва да са в ущърб на бюджета и за това ще сме да се въведе нов ред във футбола, като по думите на Янев трябва да се поощрят изрядните данъкоплатци.

820 футболисти на редовни трудови договори ще бъдат проверявани, каза след заседанието на Комисията Яне Янев.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени