Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов отчете нараснала престъпност в първите сто дни на кабинета

С 14 на сто се е увеличила престъпността през първите 100 дни от работата на кабинета Борисов. Нараснала е и разкриваемостта. Това показва отчетът от първите дни за работата във Вътрешното министерство.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов обясни увеличението на извършените престъпления със сериозни поражения от финансовата криза и завишената безработица. Цветанов отчете, че ако България получи отсрочка от три месеца, ще успее да усвои около 95 на сто от европейските средства по Шенген.

"По плана с Шенген при встъпването ми в длъжност бяха усвоени 33 милиона евро, което означаваше 21 процента от сумата, която беше осигурена от ЕК за периода 2007 – 2009 г. декември месец да бъде усвоена. В момента вече отчитаме сключени договори на стойност 160 милиона евро. Вече отиваме към 44 процента. Имаме готовност за подписването на договори в размер на около 16 милиона, а до края на годината имаме процедури, които се надяваме да приключат в размер на около 40 милиона евро," уточни Цветанов. 

По публикацията работи: Димитър Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна