Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Прокуратурата се прицели в двама депутати на ДПС, които са сред най-приближените на лидера Ахмед Доган, пише Сега. Вчера главният прокурор Борис Велчев поиска имунитета на Гюнай Сефер и Михат Табаков. Двамата веднага се отказаха сами от неприкосновеността си, а Доган коментира, че това е "умишлено организиран опит за криминализиране на ДПС като политическа организация".

24 часа пише по темата: Депутатът от ДПС Михат Табаков похарчил в казината в Лас Вегас над 1 милион лева. Тайната сметка лъснала след разследване на новите екипи от прокурори, полицаи и служители от ДАНС. Изданието също припомня, че от вчера Табаков и колегата му Гюнай Сефер са без депутатски имунитет, заради далавери с обществени поръчки.

Тайни авоари с общо 1 милион 366 хиляди лева кътал в банкови сметки депутатът от ДПС Михат Табаков, пише Труд. Прокуратурата подозира, че колосалната сума е натрупана от рушвети.

Двама данъчни опитаха да откраднат ста седемдесет и две хиляди лева чуждо ДДС, пише Монитор. Уникалната наглост е разкрита при проверка на Териториалната дирекция на НАП в София. Двама служители от столичната НАП изготвили акт за връщане на 172 хиляди лева ДДС на фирма. Единият от данъчните обаче подменил последната страница на документа, като в него написал вместо банковата сметка на фирмата, тази на собствения си син.

С 18 процента ще поскъпне природният газ от първи януари, прогнозира държавната компания "Булгаргаз", пише Дума. Според разчетите им, цената на синьото гориво за първото тримесечие на 2010 година трябва да бъде 442 лева за кубически метра, което е увеличение с повече от 68 лева спрямо цената на газа през последните три месеца на 2009-та година.

Кризата свършва на първи април. На шега или не, това е прогнозата на финансовия министър Симеон Дянков, пише Стандарт. Най-тежките месеци са последните три на тази и първите три на следващата година. После започва стабилизация и възход на икономиката, обяви Дянков.

Футболистите от ЦСКА са най-високо платените в България, пише Новинар. Средната им заплата за тази година е 11 хиляди 260 лева. Това се разбра, след като армейците станаха третият български клуб, който обяви публично заплатите на играчите си от основния състав.

Кога ще паднат лихвите? Под това заглавие седмичникът Капитал предлага обширен анализ на ситуацията с банковите кредити у нас. Ще прочетете за мнението на правителството, на банкери и на европейски експерти по въпроса.

По публикацията работи: Юлиян Лазаров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна