Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След световната купа по шорттрек в САЩ ще станат ясни квотите за Игрите във Ванкувър през 2010

Евгения Раданова премина първите два кръга от серии на 1000 метра в четвъртия старт от Световната купа по шорттрек в САЩ, който е втора олимпийска квалификация за Олимпиадата във  Ванкувър догодина.

В първите серии на 1000 метра при жените олимпийската вицешампионка завърши втора, а във вторита финишира първа.  Ако премине и третата серия българката ще се класира за четвърфиналите.

Кристина Вутева и Марина Георгиева-Николова отпаднаха, съответно в първи и втория кръг от среиите. В крайното класиране Георгиева-Николова е 39-та, а  Вутева - 53-та от 60 състезателки.

При мъжете  братята Асен и Кирил Пандови също напуснаха надпреварата в предварителните кръгове. В  крайното подреждане Асен  е 27-ми, а Кирил - 68-ми от общо 80 състезатели.

Щафетата ни жени на 3000 метра в състав Раданова, Георгиева-Николова, Вутева и Гергана Пацова остана трета (последна) в първа четвърфиналната серия, което им отрежда 10-то място в крайното класиране.

При мъжките щафети на 5000 метра България в състав Кирил Пандов, Асен Пандов, Асен Йорданов и Виктор Димитров остана на 14-то място от 16 отбора, след като завърши на трето място в първа серия.

По-късно тази вечер са полуфиналите и финалите на 1500 метра при жените с участието на Евгения Раданова. съветничката на министър Свилен нейков ще участва и в сериите, четвъртфиналите, полуфиналите и финалите на 500 метра.

Колко квоти за Игрите догодина ще спечели България ще стане ясно в понеделник или вторник, след като Международния кънки съюз обяви окончателно списъците. Квотите се правят на базата на представянето на състезателите в двата старта - миналата седмица в Канада и този сега в САЩ.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!