Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МФ публикува доклад за проекти, финансирани по програма ФАР

На интернет-страницата си Министерството на финансите публикува доклад за съответствие за проекти, финансирани по програма ФАР и програма ИСПА, Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" . Това съобщиха от пресцентъра на
ведомството. В доклада одитора изразява мнение за съответствието на вътрешните контролни процедури, прилагани във ФРПИ за проектите по програма ФАР и програма ИСПА за периода 1 януари 1999 - 31 март 2008 г., както и за контролните процедури, прилагани при тръжни процедури и сключване на договори, както и извършване на плащания и счетоводно отчитане. В доклада присъства и квалифицирано мнение, свързано с договарянето по програма ИСПА и недостатъци при спазването на административните изисквания при отделни тръжни процедури и оценки, добавят от МФ.

В хода на одита са установени недостатъци и слабости свързани основно с липсата на ясни доказателства за това как ФРПИ гарантира ефективното и ефикасно управление на проектите в тръжните процедури и извършване на плащанията, добавят от МФ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна