Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Ако се съди по първите страници на ТРУД и СТАНДАРТ, битката за джакпота надделява над частичния вот за кметове. "Треска за милиони" - гласи водещото заглавие на ТРУД, който веднага обяснява в подзаглавие, че шансът да ударите джакпота от 3.2 млн. лева е едно на 14 милиона. За сравнение - вероятността да бъдеш ударен от мълния е 23 пъти по-голяма. Фишове се приемат днес до обяд, допълва вестникът. СТАНДАРТ отбелязва, че днешният джакпот е фатален: "Атакуват за тринадесети път милионите от тотото. Масово се пускат фишове от 500 лева с комбинации, врачки и ясновидци удариха рамо на мераклиите за бърза печалба", пише СТАНДАРТ.

Единствен 24 ЧАСА не е заразен от тото-треската и избира за водещ материал случка с жена, свалена от самолет, заради неплатена сметка за парно от 2 лева и 20 стотинки.

И още истории за богати и известни: "Как се печели по време на криза - СТАНДАРТ представя съветите на един от най-богатите хора на планетата - Уорън Бъфет: "Бъдете алчни, когато другите се страхуват и се страхувайте, когато те станат алчни", гласи единият от съветите.

"Сако, който продава дрога, се вози в кола като на Меркел", пише 24 ЧАСА. Колата струва около 400 хиляди лева и затова прокуратурата ще проверява доходите на арестувания в София предполагаем наркобос, допълва вестникът.

Много хубаво обаче не е на хубаво: "Чакат се фалшиви пари по празниците", предупреждава ТРУД в интервю със специалист по откриване на банкноти-ментета. Съветът на експерта е, особено по празниците, да се избягват банкноти от 50 и 100 лева, тъй като фалшивите пари вече се разпознават много трудно.

106-годишна баба води строго счетоводство и следи до стотинка за какво отива пенсията й от 153 лева - за това разказва СТАНДАРТ под заглавие "Пет кила чесън спасили баба Карамфила". Въпреки бедността и проблемите най-възрастната жена в Русенско устояла на всички предизвикателства на годините и до днес е запазила своята общителност, пише вестникът.

По публикацията работи: Маргарита Шапкарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна