Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС на БСП призова левицата да не подкрепи Бюджет 2010

Националният съвет на БСП препоръча на парламентарната група на Коалиция за България да не подкрепи проекто-бюджета за 2010-та година на утрешното обсъждане в парламента. Според Румен Петков, догодина в резултат на Бюджет 2010 е възможно да се стигне до дестабилизация на местната власт.

Националният съвет на БСП прие позиция на партията за проектобюджет 2010, в която се казва, че държавата е абдикирала от задълженията си да понесе част от ударите на кризата и прехвърля цялата тежест върху хората чрез увеличаване на данъчното бреме, замразяване на доходите, увеличаване на инфлацията, намаляване на покупателната способност и обедняване на хората. По време на обсъждането Румен Петков заяви, че Бюджет 2010 е по-катастрофален от този през 1998, когато е нямало пари за заплати на лекарите и учителите. С намаляването на парите за МВР и ескалирането на битовата престъпност, ако не се подходи от държавата, да се гарантира сигурността, ще бъдем свидетели на дестабилизация на сигурността на гражданите, населените места, на общините и на държавата като цяло, предупреди още Румен Петков.

Пленумът на БСП прие още и позиция за първите 100 дни на управление на правителството с надслов „100 дни лъжи, сълзи и „Студио Х”.

По публикацията работи: Лили Царева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна