Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ НА 17.11.2009, вторник                    
 
През нощта и утре преди обяд над по-голямата част от страната ще има значителна облачност и на отделни места, главно в североизточната половина от страната ще превали слаб дъжд. Сутринта на отделни места в котловините и около реките има условия за мъгла, която до обяд ще се разсее. В часовете около и след обяд над западната част от страната ще преобладава слънчево и почти тихо време. Значителна ще се задържи облачността над Източна България. Минимални температури сутринта между 2° и 7°, по Черноморието до 9°. Максимални температури между 13° и 18°. За района на София минимална температура около 2°, максимална – около 16°.


В планините ще е предимно облачно. На отделни места, главно в Централна и Източна Стара планина ще превали слабо. Ще духа до умерен, само по билата и временно силен вятър от северната четвърт. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 5°.

 
На Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в котловините и около водните басейни ще бъде мъгливо. Температурите ще бъдат малко по-високи от обичайните за сезона.

 
 
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 18.11.2009 и 19.11.2009                
 
В сряда ще преобладава слънчево време. На места около реките и в котловините ще има условия за мъгли и ниска слоеста облачност, които през деня ще се разсейват. Температурите ще бъдат по-високи от обичайните за средата на ноември: минималните между 2 и 7°, максималните от 12-13° в местата с по-трайни мъгли, до 20-21° в отделни, главно полупланински райони. В четвъртък съществена промяна на времето не се очаква: ще се появи слаб вятър от запад-севеозапад, който ще разсее мъглите навсякъде.
  
  
  

По публикацията работиха: Красимир Стоев, Иван Цоневски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна