Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Манолев и Пламен Николов готови за мача срещу Малта

Защитниците в националния отбор Станислав Манолев и Пламен Николов направиха първа пърноценна тренировка заедно със съотборниците си. Ден преди заминаването на националния отбор за контролата с "Шахтьор" Донецк двамата бяха приети в болницата заради съмнения, че са болни от т.нар. "свински грип". Пламен Николов тренира не повече от 40 минути с трикольорите, докато Станислав Манолев се включи на пълни обороти в тренировката с останалите си съотборници.

Състоянието на Манолев е доста по-добро от това на Николов и защитникът на холандския "ПСВ Айндховен" ще може да играе в сряда срещу Малта, докато участието на Николов е под въпрос.

"Възстановен съм до известна степен, определено не съм в най-доброто си състояние. Но още чувствам лека умора и така се разбрах с доктора на националния отбор - да не тренирам на пълни обороти. Все още има време до мача с Малта, а в него колко ще играя, ще обсъдим с д-р Илиев утре, каза по въпроса Николов.

"Готов съм на 100 % за игра, ако ми се гласува доверие, коментира Манолев след края на заниманието. Той допълни, че и в кондиционно отношение няма проблеми и е готов да играе пълни 90 минути срещу Малта.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна