Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай и САЩ се споразумяха да уредят търговските си спорове чрез преговори

Китай и САЩ се споразумяха да уредят търговските си спорове в двустранната търговия чрез преговори. Това заяви днес председателят на Китайска народна република Ху Цзинтао на съвместна пресконференция с президента на САЩ Барак Обама след техните разговори.

"Споразумяхме се да разрешаваме търговските противоречия между двете страни чрез преговори на равнопоставена основа, а също и да положим конкретни усилия за по-нататъшното развитие на двустранната търговия и икономическите отношения", каза Ху Цзинтао.

Китайският държавен глава подчерта необходимостта от съвместна борба с търговския протекционизъм. "Обърнах внимание на Барак Обама, че в сегашните условия и Китай, и САЩ трябва още по-силно да противодействат на протекционизма във всички възможни негови прояви", допълни председателят на Китайска народна република.

"Китай и САЩ се споразумяха да продължат диалога и сътрудничеството в областта на макроикономическата и финансовата политика в условията на неравномерно възстановяване на световната икономика", каза още Ху Цзинтао.

По публикацията работиха: ИТАР - ТАСС, БТА

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна