Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Дянков: Отблокираните средства по програма ФАР ще бъдат усвоени веднага

По повод отблокираните днес от Европейската комисия средства от програмата ФАР, вицепремиерът Симеон Дянков каза, че България е готова с проекти за тяхното усвояване.
Симеон Дянков: Това е голям успех за България. В кратко време, в последните два месеца работи моят екип от Министерството на финансите. Тези проекти са от началото на 2008 година, както знаете, запушени. Днес дойде официално писмото, което казва, че от общо 130 милиона евро, които бяха останали и за които ние се борихме, веднага ни отпускат 91 милиона евро, от които, пък, ние имаме проекти вече, които още днес или утре можем да ги дадем за 64 милиона евро. В смисъл тези пари още веднага можем да ги вземем, а за останалите 27 милиона евро има проекти, които вече са разработени и те вече трябва да тръгнат по процедурата. Общо около 180 милиона лева получава допълнително България благодарение на борбата в последните два месеца.

Финансовият министър Симеон Дянков се срещна със студенти и преподаватели от Великотърновския университет, пред които представи акцентите в държавния бюджет за следващата година.
По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна