Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявени са имената на депутати, които са контактували с така наречения Красьо от Плевен

Красимир Георгиев, по-известен като Красьо от Плевен, е контактувал не само с представители на съдебната власт, но и с политици, както и с представители на местната власт.

1040 са имената в телефоните на Красьо, който обещавал влияние не само за назначения в съдебната система, но и за спечелването на обществени поръчки, избор на ръководство във висши учебни заведения.

Имената на Касим Дал, Лютфи Местан, Ердоан Ахмедов  и Кирил Добрев са били в паметта на телефоните на Красимир Георгиев, каза председателят на антикорупционната парламентарна комисия Яне Янев. По думите му, сред контактите на Красимир Георгиев, има и имена на служители на МВР, както и на хора от администрацията на президента. 

Депутатът Яне Янев обеща проверка през телефона на Красьо Георгиев на целия списъчен състав на настоящото и на предишното Народно събрание.

По технически причини телефоните на Красимир Георгиев могат да бъдат проследени само от октомври м. г. до сега. Това обясни зам.-главният прокурор Валери Първанов. Той добави, че цялата истина по случая няма да може да бъде разкрита до край, тъй като, оказало се, в телефоните на Красьо имало десетки номера без имена. Освен началнически постове в съдебната система, той обещавал още шефски постове във вузове и успехи в обществени поръчки, обясни заместникът на Борис Велчев. Имената на всички съдебни участници в този скандал се очаква да станат известни на заседанието на ВСС в петък.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени