Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия с рутинна победа над Оман в контрола, Словакия падна вкъщи от Чили

Считаният за фаворит на предстоящото световното първенство по футбол отбор на Бразилия постигна рутинна победа като гост над състава на Оман с 2:0 в контролна среща. Петкратните световни шампиони стигнаха до попаденията чрез Нилмар в 4-ата минута и автогол на Ал Гаилани в 61-ата минута. Като цяло бразилците диктуваха събитията на терена през цялото време, но предвид приятелския характер на мача, се задоволиха с отбелязването само на двете попадения. В 4-ата минута, нападателят на испанския Виляреал Нилмар се възползва от силен шут на Луиш Фабиано и лошо избита топка от страна на вратаря на Оман Али Ал Хабси, и отблизо вкара първото попадение. В 61-ата минута, защитникът Хасан Ал Гаилани засече с глава центриране в собственото си наказателно поле и топката се насочи неспасяемо в мрежата на домакините.

Домакините на предстоящия световен шампионат Южна Африка приключи наравно 0:0 срещу футболистите на Ямайка. Южоафриканците имаха превес в играта, но трудно създаваха опасни положения в атака и четвърти пореден мач не успяха да отбежат гол.

В друга контрола Чили надигра като гост трудно Словакия с 2:1, след победно попадение на Паредес за южоамериканците в началото на втората част.

Резултати от контролни футболни срещи:

Oман - Бразилия 0:2 (0:1)

Словакия - Чили 1:2 (1:1)

Южна Африка - Ямайка 0:0

Белгия - Катар 2:0 (1:0)

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени