Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волфганг Сръб:"Пистата Долна Митрополия е от 22 век. Заслужено си спечелихте Големия шлем"

Тази вечер Българската федерация по мотоциклетизъм ще закрие официално сезона на церемония в парк- хотел Москва. Според ръководството на централата и Организационния комитет по провеждането на големите шампионати у нас 2009 година е най-успешната в 85-ет годишната история на този спорт у нас.

През тази година българските състезатели стъпиха на европейските върхове. Иван Петров в клас 65 кубически сантиметра в мотокроса и Ангел Караньотов в клас S 1 в супермотото. Ангел Караньотов, Александър Георгиев и Росен Тончев спечелиха сребърните медали в Световната купа на нациите отново в супермотото. Трасетата "Горна Росица", край Севлиево и това край Троян са най-добрите в света в мотокроса, а писта "Долна Митрополия" е най-добрата на планетата в супермтото.

По време на церемонията тази вечер президентът на комисия мотокрос и супермото към Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб ще връчи на страната ни и писта "Долна Митрополия" именно последния приз.

В предаването "Спорт и музика" височайшият гост определи постигнатото от нас през годината с една, единствена дума - ОТЛИЧНО!Според него пистата "Долна митрополия" е от 22 век и заслужено с останалите две трасета "Горнаросица", край Севлиево и това край Троян сме спечелили Гелимя шлем.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна