Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелецът от язовир Въча остава в ареста

Виктор Траянов, който на 16 - ти ноември застреля двама души на понтон в язовир Въча, остава в ареста, реши пловдивският апелативен съд. Магистратите потвърдиха определението от миналата седмица на окръжения съд в Смолян като посочиха в мотивите си, че двамата свидетели на убийството недвусмислено са посочили именно Траянов за извършител на престъплението. 

При залавянето му след последвалото преследване, у него са намерени пистолет с патрон в цефта, както и нож. Според съда от действията на обвиняемия в нощта на инцидента и от думите му, казани днес в залата, а именно, че желае по лека мярка за неотклонение, защото му остава малко време да бъде със сина си, може да се напарви  изводът, че той би могъл да се укрие, да напусне страната или да извърши друго престъпление. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Самият Траянов отказа друг коментар като непрекъснато криеше лицето си от фоторепортерите и операторите. Двамата му адвокати подчертаха, че клиентът им е все още лабилен психически и до момента не е говорил за случилото се. Според тях има доста неясноти около стрелбата на понтона, защото свидетелите също са били в шок, не са готови и назначените експертизи. Това което, според тях, със сигурност се знае до момента е, че компанията е употребила алкохол, но не и наркотици, а между петимата мъже на понтона не е имало пререкания.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна