Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски без трима от националите срещу Литекс

Отборът на Левски ще посрещне състава на Литекс в отложената среща от 3-ия кръг за първенство в "А" футболната ни група без трима от националните си футболисти. Мачът утре от 19 часа и 30 минути на стадион "Георги Аспарухов", поради травми пропускат Георги Петков и Димитър Телкийски, а Георги Сърмов е наказан. Контузени са и младежките национали Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов, мароканецът Шакиб Бензукан е временно отстранен от първия отбор заради закъснение при завръщането от родината си заради ангажименти с националния тим. Владимир Гаджев започна леки тренировки с първия отбор, но ще бъде на разположение на треньорското ръководство на "сините" за мачовете от пролетния дял на шампионата.

Изпълняващият длъжността старши-треньор на Левски Антони Здравков внесе повече яснота за травмите на Балтанов и Телкийски: "След като Балтанов и Телкийски не са в групата, явно състоянието им не е добро и не им позволява да вземат участие. Балтанов опита вчера да тренира, но почувства болки и беше освободен от заниманието. Телкийски продължава да се готви индивидуално с кондиционния треньор", обясни Здравков.

Заради кадровите проблеми в групата от 19 играчи е включен и 19-годишният юноша Георги Ангелов от дублиращия отбор. "Наясно сме със състава и с това кой ще замени Сърмов. Взели сме решение и сме убедени, че човекът, който ще играе на неговата позиция, ще се справи перфектно", каза Здравков.

Попитан за важността на утрешната среща, Здравков отговори: "Определено мачът утре е важен, но с оглед развитието на резултатите в нашия клуб в началото на сезона, абсолютно всеки мач е важен. Изоставахме много с точките, сега вече по-малко. Съвсем нормално е да търсим победата, за да скъсим още дистанцията", каза Здравков.

Специалистът не пропусна да похвали предстоящия съперник на шампионите: "Литекс е един отбор с много, много добри изпълнители. Отбор, който играе добър футбол, който показва развитие в последните кръгове. Това обаче нас не може да ни притесни, защото ние сме Левски и единствената ни цел е победата във всеки мач. Едва ли българските отбори можем да се изненадаме. Познаваме се до болка, всички мачовете се предават по телевизията, освен това и двата отбора ползват хора да гледат мачовете на живо. За мен отборът, който изпълни тактическите задачи и даде повече от себе си като характер и ентусиазъм, той ще спечели", завърши той.

Литекс е водач в класирането с 31 точки, а Левски дели четвърто място с 9 точки по-малко.

Здравков също така отрече от Левски да са имали претенции при определянето на главния арбитър за срещата с ловчалии.

Групата на Левски за мача с Литекс: Божидар Митрев, Цветан Димитров, Виктор Генев, Живко Миланов, Юсеф Рабех, Еньо Кръстовчев, Георги Ангелов, Христо Йовов, Елин Топузаков, Веселин Минев, Жоазиньо, Зе Соарес, Дарко Тасевски, Николай Димитров, Лусио Вагнер, Седрик Бардон, Йордан Милиев, Саша Симонович, Георги Христов.

По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна