Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗС реагира срещу изявление на Барозу за отношенията с бившия премиер Станишев

Политическият съвет и парламентарната група на партията "Ред, законност и справедливост" остро възразяват срещу намесата във вътрешната политика на България от страна на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Това каза в кулоарите на парламента председателят на РЗС Яне Янев.

До края на седмицата те ще подготвят питане към Барозу защо след като експремиерът Станишев и неговото правителство са били лоялни партньори, България претърпя санкции без аналог с друга европейска държава.

"Бившият български премиер Сергей Станишев и правителството му винаги са били честни и лоялни партньори на европейските институции," заяви във вторник Барозу. Така той отговори на въпрос от лидера на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Мартин Шулц какви са впечатленията му от работните взаимоотношения със Станишев и ползвало ли се е неговото правителство с политическа легитимност пред европейските институции.

Изказването на председателя на Европейската комисия само потвърждава, че винаги сме имали честен диалог и отлично сътрудничество, каза днес Сергей Станишев. В коментара си той даде пример с отпуснатите допълнителни компенсации за затваряне на блокове от АЕЦ-Козлодуй.

По публикацията работиха: Даниел Инков, Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна