Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобилни състезатели събират пари в подкрепа на децата с дислексия

Един от най-добрите ни рали пилоти Димитър Илиев и неговия отбор VIVACOM Rally Team организират благотворително рали шоу в подкрепа на децата с дислексия. Събитието ще се проведе в събота, на летище "Крайници" в Сапарева баня. В него участие са потвърдили по-голямата част от водещите ни автомобилни състезатели от всички автомобилни шампионати.

Шампионското шоу се поровежда за втора поредна година. През 2008 то бе в подкрепа на Дома за умствено изостанали деца и младежи в Горна Козница. Тогава организаторите и участниците събранаха близо 7 000 лева.

Тази година заявка за участие за заявили около 50 пилоти, като шоуто ще пропусне шампиона в дисциплината рали  Крум Дончев.

Набраните средства от шоуто ще бъдат използвани за изграждането на първия център за консултации на деца с дислексия в София. Дислексията се определя от специалистите като "специфични нарушения на развитието на училищните умения, като четенето, писането и математиката." Хората с дислексия са със среден или висок коефициент на интелигентност и възприемат света по различен начин в сравнение с останалите. По данни на Световната асоциация по дислексия 10 процента от населението на Земята е засегнато от това състояние.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени