Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунав Еконт отстъпи пред Динамо Москва с 10 точки

Дунав Еконт отстъпи с 67:77 точки пред руския Динамо Москва в среща турнира по баскетбол ФИБА Европа при жените , в отделните части -24:25, 14:12, 13:23 и 16:17 точки.

Мачът започна с притеснена и хаотична игра на русенки. През повечето време авансът на московчанки бе 6-10 точки. Русенки не можаха да спрат тройките на Кузина. Но в последните минути на тази четвърт Дунав Еконт се съвзе, преодоля разликата и я стопи на 1 точка - 24:25.

Оспорвана втора четвърт - Дунав Еконт поведе, но почти веднага започна да губи борбите под коша. Преимуществото на Динамо бе 6-7 точки. Три минути преди края обаче с агресивна защита и добра игра на Петева Дунав Еконт отново поведе и полувремето завърши 38:37 точки.

Третата четвърт премина много трудно за Дунав Еконт - масови загуби на борби под коша. От русенки се открои Ануфриенка. В последната четвърт московчанки се чувстваха господари на терена и трупаха точки.

Най-резултатни: за Дунав Еконт - Йоловска с 15 точки и Ануфриенка и Топалова с по 12 точки. За Динамо - Водопиянова с 16 точки, Кузина и Ситняк с по 15 точки.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени