Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Сакскобургготски не иска да е почетен председател на НДСВ

Симеон Сакскобургготски няма да приеме предложението да бъде почетен председател на НДСВ. Той уточни, че ще изложи мотивите си пред делегатите на петия извънреден конгрес на партията, който трябва да избере ръководство и лидер.

Новото ръководство ще прецени дали партията да издигне кандидатура за президент”, каза още Сакскобургготски. Той отказа да коментира и първите дни на управлението на ГЕРБ.

Пред делегатите на 5-тия конгрес на НДСВ Симеон Сакскобургготски каза, че няма да изостави „своя проект” и че не приема спекулациите в тази насока. В близо 50-минутна реч Сакскобургготски оправда някои решения приети по време на участието на партията му в Тройната коалиция.

Част от речта на Сакскобургготски обаче беше насочена към сегашното управление. Налице е тенденция за връщане на неефективния двуполюсен модел, предупреди той.

"Категорично съм против всяко следващо правителство да отрича направеното преди него и да започва всеки път от нулата. Това е непростима загуба на време и обществена енергия. В държавното управление приемствеността е ключово понятие," посочи Сакскобургготски.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна