Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски и Миньор Перник с победи в 14-тия кръг на "А" група

Снимка: topsport.ibox.bg

Левски - Монтана -3:1

Шампионът на България Левски надигра  Монтана с 3:1 в мач от 14-ия кръг на „А” футболната ни група. Резултатът бе открит в 26-ата минута, когато Луис Едуардо си вкара нелеп автогол. "Сините" продължиха да бъдат по-активния отбор и в 41-ата минута Георги Христов отбеляза първия си гол в шампионата. Бето от гостите намали в 45-ата минута след чудесен шут, който не остави никакви шансове на вратаря Митрев. Резултатът стана 3:1 в 47-ата минута, когато бразилецът Жоазиньо вкара гол. След тази среща отборът на Левски се намира на трето място с актив от 26 точки, докато Монтана е на 11-та позиция с актив от 17 точки.

Миньор (Перник) - Спортист (Своге) - 1:0
Тимът на Миньор (Перник) успя да победи Спортист (Своге) с 1:0. Срещата, която се игра на Градския стадион в Своге започна равностойно, като и двата тима можеха да стигнат до гол. Единственото попадение бе дело на Янкович в 57-ата минута. Двата отбора останаха в намалени състави, след като Семерджиев и Иванович получиха червени картони и бяха отстранение от игра. След този мач отборът на Спортист се намира 14-то място с актив от 11 точки, докато Миньор е на пето място с актив от 23 точки.

Локомотив (Мездра) - Ботев (Пловдив) - 2:2
Отборите на Локомотив (Мездра) и Ботев (Пловдив) завършиха наравно – 2:2. Резултатът бе открит от капитана на Локомотив (Мездра) Илиев, който откри резултата в 7-ата минута. Нападателят Иса удвои резултата в 40-ата минута, когато реализира нов гол. През втората част отборът на Ботев се представи много по-добре и успя да изравни резултата. Първо в 54-ата минута Караманов отбеляза попадение, а в 80-ата минута Йорданов изравни. След този мач отборът на Локомотив (Мездра) се намира на 12-то място с актив от 13 точки, докато Ботев е на последно място с актив от 6 точки.

Черно море - ЦСКА- 0:0

Черно море (Варна) и ЦСКА не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0. Мачът се игра на стадион „Тича”, а главен съдия бе Ахмед Ахмед. Гостите от София бяха по-активния отбор, но въпреки това не успяха да реализират положенията си. Черно море игра предимно на контраатака и на няколко пъти можеше да стигне до попадение. След това равенство тимът на Черно море запазва деветата си позиция с актив от 19 точки, докато ЦСКА е на второ място с актив от 30 точки.

Днес от 14.10 е мача Берое - Литекс, а от 19.30 - Черноморец - Локомотив София

/К.И./


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна