Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед и Астън Вила се класираха за полуфиналите на "Карлинг къп"

Отборите на Манчестър Юнайтед и Астън Вила се класираха за полуфиналите на турнира "Карлинг къп" в Англия. Снощи носителите на трофея от миналата година победиха у дома Тотнъм с 2:0, а Астън Вила се наложи като гост с 4:2 над Портмут. Двама българи излязоха на терена в тези две срещи. За "Червените дяволи" титуляр беше Димитър Бербатов. Капитанът на националния ни отбор по футбол игра до 62-та минута, а за Астън Вила цял мач записа Стилиян Петров, който дори си отбеляза автогол в 10-та минута.

За футболистите на сър Алекс Фъргюсъни и двете попадения бяха дело на Дарън Гибсън, съответно  в 16-та и 38-та минути на мача. Бербатов бе в основата на първото попадения, а малко преди края на първите 45 минути изпусна отлично положение. Тотнъм пък не успя да се класира за трети пореден финал в състезанието. Миналата година Юнайтед победи "шпорите" след дузпи на стадион "Уембли".

Шест гола бяха отбелязани на "Фратън Парк", където Портсмут остстъпи пред Астън Вила с 2:4. Стилиян Петров откри злощастно резултата за домакините, след като засече в собствената си врата центриране от корнер на Дани Уебър в 10-та минута.Само две минути по-късно Емил Хески изравни. Вила направи 2:1 в 27-та минута с попадения на Джеймс Милнър, а Стюарт Даунинг покачи на 3:1 в 74-та. Нванко Кану върна едно едно попадения за Портсмут, но в 87-та Ашли Йънг оформи крайния резултат.

По-късно днес са срещите Манчестър Сити - Арсенал и Блекбърн - Челси.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна