Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия победи Берое с 3:1

Славия се наложи с 3:1 над Берое, в първа среща от последния за есенния полусезон 15-и кръг на футболната ни  „А” група. Успехът е трети пореден за възпитаниците на Велислав Вуцов. Йордан Петков принудително замени в 18 минута централния защитник Борислав Георгиев. Това е първи мач за Петков в

последните два месеца.

Двата отбора изпуснаха по едно изгодно положение през първото полувреме в 26-та минута вратарят на домакините Мболи подари топката на нападателите на Берое, но те останаха в чиста позиция и не успяха да отбележат гол. В 41-та минута след изпълнение на корнер Александър Младенов опита да открие резултата с удар с глава, но вратарят Пейков изби топкатав ъглов удар.

В 47-та минута гостите изненадващо поведоха в резултата чрезПетър Димитров, който беше оставен непокрит от защитата на Славия и се разписа с удар с глава. Славия веднага наложи силен натиск и резервата Дубала беше изведен на чиста позиция и с първото си докосване на топката изравни резултата. Шест минути по-късно, след центриране на Попара от корнер удар с глава на Петков излезе в аут. Все пак в 63 минута отново след комбинация между Попара и Цветков защитникът даде преднина за Славия с точен удар с глава.В 75-та минута Славия реши всичко в мача след бърза контраатака. Галин Иванов центрира към Дубала, който с удар от близо оформи крайния резултат в срещата 3:1.

Останалите двубой от този 15-ти кръг

Събота от 14.00 часа:Локомотив София - Локомотив Пловдив, Миньор - Локомотив Мездра, Ботев Пловдив - Пирин

Неделя: Сливен - Левски от 14.00 часа и ЦСКА - Черноморец от 19.30 часа

Понеделник: Монтана - Черно Море от 14.00 часа и Литекс - Спортист Своге от 19.00 часа.

/К.И./

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени