Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев определи пожара в Перм за тежко престъпление

Президентът на Русия Дмитрий Медведев определи днес пожара в Перм като тежко престъпление и поиска да бъдат наказани виновните, включително и собственикът на нощния клуб "Куцият кон". По време на видеоконференция на президента с министрите, които се намират в Перм, министърът на вътрешните работи Рашид Нургалиев заяви, че няма "каквато и да е следа" за действия от криминален характер и става дума за непредумишлено деяние. Руският президент обаче изрази несъгласие:

"За съжаление не мога да се съглася с това. Всичко, което се е случило, може да бъде квалифицирано само като престъпление. Мисля, че е абсолютно очевидно и се налага да бъде възбудено углавно дело. Да, престъплението е неумишлено, но тежестта от последствията не го прави по-малко. Загинаха много хора."

Сега усилията трябва да се насочат главно към оказването на медицинска помощ на пострадалите, каза още Медведев и отбеляза, че 88 от близо 130 души пострадали при пожара са в тежко състояние. Взрив в нощния клуб "Куцият кон" не е имало, пожарът е бил предизвикан от невнимателно използване на пиротехниката, съобщи пред журналисти министърът на гражданската отбрана,
извънредните ситуации и ликвидиране на последствията от стихийните бедствия генерал лейтенант Сергей Шойгу.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна