Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още двама души са арестувани във връзка с трагичния инцидент в Крумовград

Още двама души са задържани във връзка с трагичния инцидент в комплекса за социални услуги в Крумовград, където вчера загинаха три момчета при опит да сглобят самоделна бомба. С тях броят на арестуваните става шест. Единият от задържаните снощи е направил опит за самоубийство.

Двамата задържани са синът на парнаджията Хамди Али и негов приятел. Те са с мярка за неотклонение за 24 часа. Предполага се, че именно бащата Хамди е дал взривното устройство на трите момчета. При задържането му снощи той е направил опит за самоубийство, като се е наранил в корема с джобно ножче. Преведен е в хирургията в Кърджали с полицейска охрана, в момента състоянието му е добро.

Източници от прокуратурата съобщиха, че при обиск в мазето на къщата на Хамди Али в Крумовград е намерен цял арсенал от взривни устройства. Тепърва обаче ще се уточнява какъв взривател той е дал на децата – от противотанкова или от противопехотна мина. Къщата на Хамди в момента е поставена под полицейска охрана, забелязват се полицаи.

По-късно днес в Крумовград се очаква да пристигне екип от сапьори, който да обезвреди бойния арсенал.

Контролът в домовете за деца, лишени от родителски грижи, трябва да се затегне. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов: "Разбира се, че трябва да се затегне и аз смятам, че и тези мерки, които ще бъдат предприети от министър Младенов, заедно с неговия екип, а и щом са на място, те също могат да изведат поуки от това, което се случи – за в бъдеще време да бъдем много по-мобилизирани и да не допускаме подобни инциденти да се случват."

По публикацията работи: Валя Апостолова - кор. на БНР в Кърджали; БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна