Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" с резервите срещу "Брестник" за купата

 

Изпълняващият длъжността старши треньор на футболния "Левски" Антони Здравков не включи в групата за гостуването на "Брестник" Седрик Бардон, Юсеф Рабех, Живко Миланов и Веселин Минев. Мачът е от 1/16-финалите в турнира за купата на България.

"Предвид проблемите, които имаме с контузени футболисти, в групата за мача с "Брестник" за извикани хора от дублиращия тим. Дали ще започнат като титуляри, ще се реши часове преди мача. На Седрик Бардон му дадохме почивка, тъй като му се насъбраха доста мачове. Останалите имат леки проблеми. С всичките рискове, които поемаме с ангажирането на футболисти от дублиращия тим за мача с "Брестник", не искаме да рискуваме здравето на хората, които имат травми. Така например Рабех, Миланов и Минев в последните срещи играеха на инжекции, не е редно да рискуваме здравето им.", каза Здравков.

Тони Здравков разясни и причините за контузиите в отбора, като го свърза с многото изиграни мачове и липсата на подготовка през лятото:

"Реално, нашият отбор не проведе подготовка през лятото. Ние тренирахме точно 12 дни преди първия мач от квалификациите за Шампионската лига. Впоследствие се доподготвяхме в движение. Но това не е причината за контузиите. Причината се крие в преумората в отбора. За първи път български тим играе толкова официални срещи за една есен. С мачовете от вътрешното първенство и тези в Европа "Левски" е изиграл около 25 срещи. Като добавим и двубоите на националния тим в които участие взеха и наши футболисти, си представете за какво става въпрос. Досега нито един български отбор не играл толкова мачове за една есен.", уточни Здравков.

Той коментира и предстоящия съперник на "сините" - втородивизионния "Брестник":

"Всеки един отбор независимо дали играе в "А" или "Б" група е в състояние да затрудни не само "Левски", но и който и да е тим. Ако ние подценим "Брестник" и играем отпуснато, ще си имаме проблеми. Аз съм убеден, че след провала в Сливен тези, които ще играят срещу "Брестник" ще докажат, че имат място в "Левски". За "Черно море" няма да коментирам каквото и да било преди мача с
"Брестник". Ако коментираме жребия, който ни отреди съперник като "Черно море", това значи, че не зачитаме отбора на "Брестник", което не е коректно. Мнението и на Георги Иванов, и моето, и това на публиката е, че ако не докажеш качествата си срещу отбор като "Брестник", нямаш място в "Левски". За нас всеки мач е важен и ще се отнесем към всеки турнир с нужната отговорност. Клуб като "Левски" има високи цели и нямаме право да си помислим този мач да мине, другия е важен", каза още Здравков.

Специалистът бе попитан и за трансферът на Зе Соареш в "Металург" Донецк.

"По принцип Георги Иванов отговаря за трансферната политика, аз само ще кажа, че Зе Соареш е напълно здрав и всичко останало, което се тиражира в медиите, че имал контузия и т.н. не е отговаря на истината.", заяви Здравков.

Група от 18 футболисти определи Здравков за мача от 1/16-финалите в турнира за
купата на България с "Брестник" в Пловдив. Срещата ще се играе на стадион "Локомотив" в парк Лаута, тъй като стадионът на "Брестник" няма лиценз за мачове от "А" група. 5 от момчетата, които са селектирани за тази среща, играят в дублиращия отбор на "сините" - Иван Стоянов, Андреас Васев, Борислав Балджийски, Георги Ангелов и Боян Табаков.


Групата на "Левски":
Божидар Митрев, Цветан Димитров, Виктор Генев, Еньо Кръстовчев, Георги Сърмов, Шакиб Бензукан, Дениран Ортега, Жоазиньо, Дарко Тасевски, Димитър Телкийски, Йордан Милиев, Саша Симонович, Георги Христов, Иван Стоянов, Андреас Васев, Георги Ангелов, Боян Табаков, Борислав Балджийски

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени