Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Днешните всекидневници са с няколко общи теми - разпадането на РЗС и възможността това да се случи и в други парламентарни групи, заплахата от още взривове поради огромното количество стари боеприпаси в страната, поредния случай на насилие сред ученици, неграмотността на ромите и на учениците по принцип.

От първа страница на 24 часа станалият известен като Красьо Черничкия се заканва "Ще съдя всички, измислили продукта Красьо". Красимир Георгиев ще иска висшият магистрат Иван Колев, пръв споменал, че мъжът от Плевен кадрува в съдебната система срещу заплащане, да докаже в съда твърденията си.

Труд предлага в днешния си брой цялата информация за раздора между лидера на партия "Атака" Волен Сидеров и директора на телевизия СКАТ и общински съветник в Бургас Валери Симеонов. Адвокат Даниела Доковска, в интервю за изданието, се обявява против предложените промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Сега излиза с информацията, че земеделското министерство е готово с нова наредба, според която държавата ще заменя гори и земи по пазарни цени. Водещ критерий при оценката ще е отдалечеността на терена от морския бряг или националните курорти, магистрали и населени места.

Финансовият всекидневник Пари информира, че Европейската комисия е отказала да удължи срока за изпълнение на големи проекти като магистрала "Люлин" и жп линията Пловдив-Свиленгард. Само "Дунав мост две" е пожален, но удължаването на срока ще е три пъти по-малко от поисканото от България.

Една от темите, присъстваща във всички вестници, е водещо заглавие на Новинар, а именно, че българският милионер Шефкет Чападжиев, който живее в Съединените щати, ще полети в космоса като турист. Той е платил 200 хил долара за разходката.

"Кризата затваря всички детски градини в Добрич за около 20 дни", алармира на първа страница Дума. Синдикатите са против, но не могат да се разберат с кметицата Детелина Николова. Вестникът информира за пореден български успех в чужбина - българските лютиери са спечелили 7 награди на специализирания конкурс, проведен в Брюксел.

Водещото заглавие на Стандарт е за английски лорд с прякор Бързия Еди, който въртял далавери с наши морски имоти за 12 милиона паунда. Той е обвинен от британското правосъдие в организиране на престъпна група с цел измами и пране на пари.

Социологът Живко Георгиев прогнозира в интервю за Монитор, че при нови избори малките партии ще са в зоната на здрача.

Дневник информира, че, след публикация на "Гардиън" на таен проект на развитите държави, на провеждащата се в Копенхаген климатична конференция се е разразил скандал. Документът дава повече права и власт на богатите държави и измества ООН от управлението на бъдещия климатичен фонд от милиарди долари.

В интервю за Делник бившият директор на Българския културен институт във Франция, поетът и преводач Кирил Кадийски заявява, че съди министъра на културата Вежди Рашидов, защото " ...е срам за българската култура".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна