Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава спадът на БФБ

Продължава спадът на БФБ и по време на днешната борсова сесия, макар и с по-умерен темп, при достигнат оборот до момента от 339 хиляди лева. SOFIX се смъкна с 0,77% до ниво от 430,74 пункта, BGTR30 губи 0,66% а BGREIT и BG40 са надолу с 0,13% и 0,35%.

След сериозните разпродажби на книжата на Централна кооперативна банка АД през последните сесии, днес банката добавя към цената си 1,11%, като остава най-търгуваната компания на официален пазар с оборот от 62 хиляди акции.

Книжата на Българска роза Севтополис АД също поскъпват, като с изтъргувани 2490 акции пазарната цена на компанията се повиши с 2,14%. Индустриален холдинг България АД и Синергон холдинг АД понижават пазарните си цени със 1,7% и 2,2%.

Не спада интересът към правата за варанти на Енемона АД, като при цена за брой от 0,24 лева се прехвърлиха близо 70 хиляди права при ръст спрямо вчерашната търговия от 4,35%.

Иначе на пазара на КИ търговията е разнопосочна, докато отчитаме спадове в цените на Жилищните компенсаторни записи и Поименните компенсационни бонове със 4-5%, то Компенсаторните записи поскъпват с 9,5% до 0,22 лева за запис.                                                                                                                                                

                                                                
По публикацията работи: Момчил Бъчваров - ИП "Бул Тренд Брокеридж"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!