Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Доган: Идва време за раздяла на родителя с рожбата си

Идва време за раздяла на родителя с рожбата си, каза председателят на ДПС Ахмед Доган в заключителната част на отчетния си доклад пред делегатите на седмата конференция на ДПС.

"Знам, че не сте готови за този неизбежен акт. Но това трябва да се случи. Дали сега, или след година, няма особено значение", заяви Доган.

Говоренето против ДПС е най-неудачният вариант за страната. Тенденцията поражда ненавист и конфронтация, каза още в доклада си лидерът на партията.

"Стига толкова. ДПС не може да бъде нито мишена за всеки, нито доходоносна дъвка на медиите, нито изтривалка на виртуални партньори. Нека да отворим нова страница на толерантността и демокрацията. И всички трябва да осъзнаем голямата истина, че нямаме друг изход. Именно затова в полетата за развитие на ДПС през следващите 20 години политиките, свързани със запазване и развитие на идентичността, трябва да бъдат стратегически приоритет - независимо от време, пространство, състояние и конкретна политическа ситуация. Отстъплението от този принцип трябва да се възприема като промяна на проекта ДПС", подчерта Доган.

В проекта за развитие на ДПС не беше заложено утвърждаването му като лидерска партия, но то е факт, каза още Доган.

"Като лидер на ДПС се превърнах в политически гръмоотвод на всички негативни явления и процеси в страната. Когато кажа нещо, съм виновен по правило, когато мълча, съм още по-виновен. А основната тенденция за последните две години е, че лидерът на ДПС следва да бъде виновен за целия преход. Хора, които продадоха и разграбиха държавата, искат да си измият ръцете с ДПС и неговия лидер. Всички знаете, че съм философ по природа, либерал по душа и боец-демократ по характер и затова никой не може да ме стресне", заяви лидерът на ДПС.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна