Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели на затвори от страната протестират в Пазарджик

Над сто надзиратели на затвори от страната се събраха в Пазарджик на мълчалив протест срещу лошите социално-битови условия, при които работят. Протестиращите приеха декларация до правосъдния министър Маргарита Попова, в която настояват за диалог през следващата седмица.

На митинга нямаше речи, а по-скоро писмен ултиматум. В декларация до правосъдното министерство надзирателите настояват за нормални условия на труд, тъй като мнозина от тях си носят отоплителните уреди по време на дежурствата си. Сред исканията са да се увеличат доставките за храна, които в момента са 30 лева на месец. Средната заплата в системата е между 500 и 800 лева и от пет години липсва актуализация.

"От 24 въпроса, изпратени до правосъдния министър Маргарита Попова, сме получили отговор едва на шест, затова настояваме за диалог", каза председателят на Синдиката на надзирателите в България Тодор Денев, който призова колегите си да се присъединят към протеста на полицаите в София. Ако от правосъдното министерство не реагират спешно на исканията, след седмица ще се организира нов протест.

По публикацията работи: Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени