Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калиакра,Миньор Перник,Славия,Чавдар Етрополе,Черноморец Поморие и ЦСКА - четвъртфиналисти в турнира за купата на България

Отборите на Калиакра,Миньор Перник,Славия,Чавдар Етрополе,Черноморец Поморие и ЦСКА  се класираха за четвъртфиналите в турнира за купата на България по футбол.

Марек – Калиакра - 1:5

Калиакра победи категорично с 5:1 Марек в 1/8 финална среща от турнира за Купата на България. Гостите вкараха и 5 си гола до 77-ата минута. Голмайсторите са   Райчев (от дузпа), Иванов, Петков, Димитров и Антонов. Почетния гол за домакините отбеляза Валентинов, 11 минути преди края.

Миньор Перник – Сливен - 1:0

Миньор (Перник) стана поредният ¼ финалист в турнира за Купата на страната, като в 1/8 финална среща се наложи с минималното 1:0 над гостуващия Сливен.
И двата тима имаха своите възможности, но по-настоятелни се оказаха домакините, за които Янкович реши всичко с гола си в 41-ата минута.

Локомотив (Сф) – Славия - 1:2

Славия добрите си изяви от последните си няколко срещи в първенството на страната, като в 1/8 финален мач отстрани Локомотив (София) с 2:1. Балдовалиев изведе домакините напред в резултата още в 14-ата минута, но в самия край на първата част Дубала върна надеждите на гостуващия отбор, с третото си попадение в последните 2 мача за „белите”. Само три минути по-късно от играта бе изгонен Иван Бандаловски, получил второ официално предупреждение.
Петнайсетина минути след почивката, след добавка на Галин Иванов, Славия обърна изцяло развоя на срещата, стигайки до 2:1. Въпреки неспирните атаки на домакините, останали с човек по-малко, до самия край на двубоя, те така и не стигнаха до втори гол.

Марица – Чавдар Етрополе - 0:1

Отборът от Западната „Б” група  – Чавдар (Етрополе) се класира за четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на страната, след успех с минималното 1:0, като гост на пловдивския Марица. Футболистите от Етрополе достигнаха до победното попадение едва в продълженията на мача, като в редовното време така и не успеха да се разпишат. Единственият, който намери път към вратата на домакините, бе Петър Тончев, възползвал се от чудесен пас на Вълев, в 97-ата минута на срещата (първото продължение).

Черноморец Поморие – Ботев Враца - 1:0

Отборът на Черноморец Поморие постигна историческа победа на 1/8 финалите в турнира за Купата на България, при домакинството на представителя на Западната „Б” група – Ботев (Враца), с минималното 1:0. Късметът също бе на страната на домакините, които достигат до тази фаза за първи път в своята история, като единственото попадение в мача бе автогол на Ванков, от тима на Ботев, в 48-ата минута.

ЦСКА – Литекс - 1:0

ЦСКА детронира вече бившия носител на трофея в турнира за Купата на България – Литекс, след победа с минималното 1:0, при домакинството си на 1/8 финалната среща между двата отбора, която се игра на стадион „Българска армия”. Попадението вкара в самото начало на второто полувреме нападателят на „червените” Спас Делев. Той направи добър индивидуален пробив отдясно по нападението на тима си и вкара красив гол, в мрежата на Голубович.
И пред двете врати се стигна на няколко пъти до сериозни положения, но те бяха пропуснати от нападателите на съперниците. За Литекс, малко преди края на първата част, бившият състезател на „червените” – Христо Янев изпълни добре пряк-свободен удар, който обаче бе спасен от стража на домакините Чавдаров.

Утре са срещите Черно море – Левски и Локомотив (Мездра) – Берое.

Жребият за ¼ финалите в турнира за Купата на България, ще се тегли на 18 декември, в сградата на "Мото Пфое" в ЖК Младост. Самите срещи пък ще се състоят през пролетта на следващата година, като конкретните дати все още не са уточнени.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна