Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски отпадна от турнира за Купата на България. Четвъртфиналисти са Черно море и Беоре

Отборът на Левски отпадна от турнира за Купата на България по футбол. В осиманфиналната среща "сините" загубиха с 1:4 от Черно море. По време на мача съдията показа 3 червени картона на футболистите на Левски - Юсеф Рабех , Христо Йовов, като и на треньора Георги Иванов. 

Георги Илиев откри за варненци в 28-ата минута, а Живко Миланов изравни за Левски десет по-късно. В края на първото полувреме Даниел Георгиев доведе резултатът до 2:1, а през второто полувреме за крайното 4:1 се разписаха отново Илиев, както и Танко Дяков.

В началото на срещата, за изключително грубо нарушение, от играта бе изгонен състезателят на столичани Юсеф Рабех. Той влезе безумно в тялото на Герасим Заков, с бутоните напред. В самия край на полувремето реферът на срещата отмени автогол на вратаря на домакините Пиргов, с което бе създаден нов прецедент в българското съдийство, навличайки си гнева на гостите. За оспорване на решението бе изгонен резервния в случая състезател на „сините” Христо Йовов.

Преди началото на мача проблеми с подготовката на стадиона във Варна за малко не отложиха срещата, като заледеният терен, поставяше под въпрос изиграването на двубоя. В последствие обаче неуредиците бяха преодолени, след като цяла сутрин фенове и доброволци почистваха игрището, за да може сблъсъкът между двата тима да започне.

В другата среща за Купата на България Берое се класира на 1/4 финала, след победа като гост на Локомотив Мездра с 3:0. Два от головете бяха дело на Дончо Атанасов, възползвал се от добре открили се пред него възможности в 10-ата и 48-ата минути. За крайното 3:0 се разписа Андонов, петнайсет минути преди края на срещата.Така футболистите на Илиан Илиев продължават напред в състезанието, като очакват жребия на 18-и, за да научат следващия си съперник.

/К.И./

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна