Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФБ отчете изключително нисък оборот

 

Добрите новини от Дубай за получаване на финансова помощ от Абу Даби с цел посрещанане на задълженията си с наближаващ падеж се приеха положително от инвеститорите на чуждите капиталови пазари, но за съжаление не повлияха на родните фондови играчи. С изключение на BG40, който отчете минимален ръст в размер на 0,08%, то при останалите индикатори SOFIX, BGREIT и BGTR30 видяхме понижения  в рамките на 0,44-0,56%. Оборотът остана изключително нисък в размер на 770 хиляди лева.

При Първа инвестиционна банка АД и Централна кооперативна банка АД се прехвърлиха приблизително по 30 хиляди акции, при спад в цените и на двете банки съответно от 2,86% и 1,17%. В края на сесията книжата на Първа инвестиционна банка АД се търгуваха на цена от 2,38 лева за лот.

Инфраструктурната компаният Холдинг Пътища АД загуби близо 7% от пазарната си оценка, като последната за сесията сключена сделка бе изпълнена на 2,3 лева за акция.

Мостстрой АД също загуби 5%, при едва 156 изтъргувани акции, докато Трейс груп холдинг АД се понижи с 1,47% отново при минимален изтъргуван обем.

 

По публикацията работи: Момчил Бъчваров - ИП "Бул Тренд Брокеридж"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна