Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Зачестилите обири са опит за провокиране на криминален сценарий

Гранична полиция е задържала 56 кг. хероин на „Капитан Андреево” снощи. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той допълни още, че е разкрит извършителят на снощния грабеж в Поморие.

Според министър Цветанов зачестилите обири в страната през последните дни са опит за провокиране на сценарий за подобни престъпления:

"Аз повече разчитам да си свършим работата и да не допускаме тази наглост да продължава, но самият факт, че вече много започнаха да се занимават и да смятат, че това е доходоносен бизнес, аз смятам, че случаят, който за Поморие, и случаят, който беше и вчера на бул. „Васил Левски”, виждате, че вече нямат абсолютно никакви задръжки.

Убеден съм, че професионализмът на колегите и това, което предстои да се случва в предстоящите дни напред, ще допринесе за допълнително респектиране на криминалния контингент. Това, което ще правим в предстоящите няколко дни, ще си заслужава за по-голямо внимание и по-голям респект и държавност, която ще демонстрираме. Има подтикване на запазване на статуквото, но самият факт, че имаме огромни количества задържани наркотици, самият факт, че имаме задържани лица по знаковите престъпления, които тормозят страната, показва, че сме в правилната посока. Единственото, което е, че трябва да издържим на този сценарий, който явно някой иска да го провокира за подобен вид престъпления да станат като нещо нормално за обществото."

По публикацията работи: Мира Стефанова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени