Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици се поклониха пред паметта на режисьора Крикор Азарян

Огромнна опашка се изви пред театър Българска армия, където стотици творци, общественици и обикновени граждани се поклониха пред паметта на театралния режисьор професор Крикор Азарян

Освен че беше голям професионалист, Азарян беше прекрасен и много добър човек, каза актрисата Татяна Лолова. Според поета Бойко Ламбовски,  е съчетавал в себе си обаятелната личност и професионализма, което не е много често срещано. Азарян поставяше театъра много високо над житейдките ценности и умееше да защити това, каза още Ламбовски. Директорът на театър Българска армия Митко Тодоров пък смята, че режисьорът ще липсва на театъра като енергия, мъдрост и приятелска и артистична подкрепа. По думите му, той оставя на младите преди всичко своята борбеност и сила.

На поклонението бяха прочетени специални съболезнователни телеграми до близките на професора, изпратени от президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева  и министрите на културата и отбраната Вежди Рашидов и Николай Младенов.

 

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени