Права за ползванеrc="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=598acd0de2587a0012539f76&product=inline-share-buttons">
Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският контингент в Кандахар може да бъде увеличен в началото на 2010 година

Възможно е българският контингент в Кандахар, Афганистан, да бъде увеличен с 20-30 души в началото на 2010 година, а в края с още около 70 души. Това каза министърът на отбраната Николай Младенов, като уточни, че става въпрос за опции, които трябва да бъдат обсъдени в МС.

"Търсим възможности за военнополевата болница, която все още е нужна там. Искаме да намерим начин, по който да подпомогнем операцията в Афганистан тук, в България. На първо място с евентуално приемане на афганистански офицери за обучение в България, с интегрирането на полигона в Ново село в системата на НАТО за подготовка на съюзнически войски, преди да отидат в Афганистан. Предполагам, че до няколко седмици ще има яснота. Но, със сигурност, до януари, когато в Лондон ще има конференция за Афганистан, дотогава ще имаме наясно представен и цялостния принос, който България може да направи оттук нататък.", каза Младенов, който беше сред присъстващите на панихидата в столичния храм „Свети Георги Победоносец” в памет на загиналите в Ирак български военнослужещи.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна