Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наглите" били отговорни за 12 от общо 19-те отвличания

Задържаните при вчерашната спецоперация под кодовото име "Наглите" са отговорни за 12 от общо 19-те отвличания, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той допълни, че полицията е открила трета къща, в която са били настанявани отвличаните. Цветанов каза още, че в момента МВР издирва други двама души. По думите му след успешната полицейска акция, изминалата нощ е била една от най-спокойните през последните няколко години.

Цветанов поясни, че задържаните преди време автокрадци с прякори Патицата и Дебелото са направили пълни самопризнания пред полицията. Те са помагали при отвличанията, като са осигурявали крадени коли.

Няма да бъдат повдигнати обвинения на всичките 25-ма души, задържани в рамките на операция "Наглите". Източници от прокуратурата казаха за "Хоризонт", че за някои от тях не са били събрани достатъчно доказателства, че са участвали в групата за отвличания. На между 6 до 8 души държавното обвинение ще иска да останат за постоянно в ареста. Това са хората, които разследващите определят като "мозъците" на групата, наречена от МВР "Наглите". На останалите, за които са събрани данни, че са съпричастни към нея, ще бъдат определени различни парични гаранции.

Утре в Софийския градски съд ще се гледат исканията на прокуратурата за постоянното задържане на ядрото на групата за отвличания. Тогава се очаква да станат ясни и основните доказателства, с които разследващите разполагат срещу тях.

 


 

По публикацията работи: Георги Софронов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна