Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общо 10 са задържаните за опита за обир на обменно бюро в Пловдив

Бившият началник ан РПУ-Бяла Слатина Тони Костадинов е бил съпричастен към разкритата снощи група за извършване на обири. Докато се опитвали да проникнат в обменно бюро в центъра на Пловдив, са арестувани Иван Радков, Петър Николов и Димитър Баталски, и тримата с богати криминални досиета.
Групата е действала на територията на цялата страна, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов: Имаме към настоящия момент данни, че са извършили обира, който беше направен в троянската фирма преди две седмици. Също така са съпричастни към клона на ЦКБ в град Козлодуй, който беше осми месец тази година и беше с готовност преди няколко седмици да отиде на територията на Благоевград.

Министър Цветанов каза още, че печатите от сръбската граница в паспорта на задържания вчера на „Калотина” Евгени Милев-Гейзо са фалшиви. Полицията издирваше Гейзо за съпричастие към грабежа на турски гражданин на АМ „Тракия”.
Цветан Цветанов: Той е излязъл нерегламентирано няколко дни, сигурно, след въоръжения грабеж. Естествено, че не е минал официално през пунктовете, а е минал през трасе, което по някакъв начин му дава възможност да излезе извън страната и сега вече да влезе и да дава интервюта, че той е в Германия и влиза в България съвсем нормално. Оказа се, че при експертизата хърватският печат и сръбският на вход-изход от страната е фалшив.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна