Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НДСВ ще сезира българския и европейския омбудсман

НДСВ ще сезира българския и европейския омбудсман за промените в Закона за електронните съобщения, закриването на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, мораториума върху така наречените царски имоти и референдума за новините на турски език.

Според председателя на партията Христина Христова, твърде вероятно е Симеон Сакскобургготски да реши да отнесе казуса с мораториума върху имотите си и в Европейския съд за правата на човека.

Там казусът трябва да е частният казус за правата на човека. Симеон Сакскобургготски заяви на конгреса, че освобождавайки се от ангажимента да бъде политически лидер, той сам вече ще прецени както намери за добре да защитава своите интереси. Предполагам включително и сигнализиране в Европейския съд по правата на човека. За този мораториум с разпореждане на частна собственост на пълноправен български гражданин, какъвто е Симеон Сакскобургготски, без да е налице съдебен акт по въпроса, като гледаме на този проблем, че с голяма тревога, че вече системно започва този процес за нарушаване на човешки права и свободи, каза Христова.  

Според заместник-председателя на партията Любомир Дацов с промяната в закона за бюджета за тази година, правителството е скрило близо милиард и половина лева задължения на държавата към фирмите.

Те промениха старият закон по член 18, за да не покажат тези неразплатени разходи към фирмите. Тези разходи не ги осчетоводяват. Някой трябва да отговори защо близо милиард и половина са неразплатени разходи към фирмите, а бяха одобрени нови разходи. Неплащането води до фалити на малки и средни фирми, заяви Дацов.  

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна