Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

С преноса на топъл въздух от юг-югозапад, затоплянето в страната ни ще продължи. По-чувствително ще е то в източните и планински райони, където и облачността през деня ще намалява временно до слънчево. Там ще духа умерен югозападен вятър и дневните температури ще достигнат 10-15°, а минималните ще са между минус 1 и 4°. В западната и централна част от Дунавската ранина, в западните райони на Горнотракийската низина и на места в котловините, където ще остане почти тихо, през по-голямата част от деня ще бъде със значителна облачност, мъгливо и с най-ниски температури - минимални между минус 6 и минус 2°, максимални - между минус 2 и 3°. В София минимална температура - около минус 2°, максимална 6°. 
  
На Пиренейския полуостров ще има валежи от дъжд, в северните райони от сняг. На места валежите ще са значителни, придружени и от силен вятър. Над по-голямата част от Западна Европа ще преобладава облачно време, но почти без валежи, температурите слабо ще се повишат. Ветровито, с валежи от дъжд и сняг, ще бъде времето в централноевропейските страни, Беларус и Западна Украйна.

На Скандинавския полуостров, в Прибалтика и северната част от Европейска Русия ще бъде облачно, с превалявания от сняг, значителни в балтийските страни. В централните и южните райони от Европейска Русия и Източна Украйна ще има разкъсана облачност, сутрешни мъгли, а температурите ще се повишават. На Апенинския полуостров и в Централното Средиземноморие валежите ще отслабнат, в много райони и ще спрат, облачността временно ще се разкъса.

На Балканите валежи от дъжд се очакват в крайните западни и северозападните райони. Над останалата част от полуострова ще има разкъсана облачност, на места мъгли, повишението на температурите ще продължи.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 24.12.2009 и 25.12.2009                 
 
Времето ще остане без съществена промяна: сравнително топло ще бъде в Източна България и северно от планините, където температурите ще достигат 10-15°. Там ще има и повече слънчеви часове. По-ниски ще са температурите в котловините и низините, където ще бъде мъгливо или с ниска облачност - около и малко над нулата. По високите части на планините ще остане много ветровито. На 25-ти ще се заоблачи и привечер в западните райони ще превали дъжд. Ще бъде меко, в повечето райони с положителни температури. 

По публикацията работиха: Анастасия Стойчева, Гергана Козинарова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна