Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище Пловдив прие първите пътници по нова линия до Москва

Летище Пловдив посрещна първите пътници по новата редовна линия Москва-Пловдив-Москва, която ще бъде обслужвана веднъж седмично от руска авиокомпания.

Ръководството на терминала започва зимния сезон с разчети за голям брой полети именно по руското направление, заяви директорът Дойчин Ангелов. Ще продължат и чартърните полети с туристи предимно от Дъблин за курорта Пампорово, но в сравнение с предишните две години, броят им е в пъти по-малък.

Дойчин Ангелов припомни, че с мисъл за бъдещото развитие на Летище Пловдив държавата вече обяви намаление на летищните такси с 40% от първи април следващата година, като към това намаление ръководството смята да добави и по-ниски такси за наземно обслужване.

Предстоят по-сериозни разговори и за разкриването на други редовни линии - например по направленията Пловдив - Истамбул - Пловдив, Пловдив - Солун - Атина и други. Представители на летището в момента преговарят и с нискотарифни авиокомпании, като до три месеца вероятно ще има откроена дестинация до Западна Европа.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени