Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвлечените кораби с български моряци са на рейд край Сомалия

Двата отвлечени кораба с български моряци "Сейнт Джеймс Парк" и "Ейшън Глори" са на рейд край бреговете на Сомалия и се намират на около 10 морски мили един от друг, съобщи пред БНР заместник министърът на външните работи Марин Райков.

Всеки момент се очаква потвърждение, че са започнали преговори с пиратите за освобождаване на заложниците, а по пътя на логиката е възможно това вече да е факт, каза още Райков. Той не потвърди дали на българските моряци от „Ейшън Глори” е било позволено да да се обадят на близките си.

От Лондонската централа на компанията собственик на корабите потвърдиха за "Хоризонт", че екипажите са в добро здраве, като информацията е от последните 48 часа.

Българските моряци от кораба "Ейшън глори" са се свързали с близките си и са съобщили, че са добре. Майката на капитана на "Ейшън глори" Станка Великова поддържа непрекъсната връзка с офиса на "Зодиак" и очаква обаждане от сина си. Сестрата на друг моряк Велико Великов- Добринка е разговаряла с брат си, който е успял да съобщи че е добре. Моряците от другия похитен кораб-танкера "Сейнт Джеймс парк" все още не са разговаряли с роднините си.

По публикацията работи: Никола Миладинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна