Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оздравителен план за "Кремиковци" предвижда запазване на 2900 работни места

Спасяване на 2 900 работни места в „Кремиковци” предвижда оздравителният план, който до края на седмицата ще влезе в съда. Според лидера на КТ „Подкрепа” в завода Людмил Павлов, ако кредиторите подкрепят плана, могат да бъдат запазени и трите основни производства.
Людмил Павлов: Става въпрос за стоманодобивното производство, Завода за непрекъснато леене на стомана. Това са заводите, които са екологически чисти, не замърсяват и нашата борба е те да останат да работят и около 2 900 човека да си запазят работните места в „Кремиковци”.

От вчера се изплащат задълженията за ноември и декември. Процентно се разплащат и натрупаните дългове към работниците. Разплащането с вече освободените обаче ще зависи от приемането на оздравителния план, допълни Павлов: Ако „Кремиковци” има потенциала да вдигне производството и му се даде възможност да работи, много по-бързо ще бъдат върнати парите към хората, които трябва да си взимат парите и са съкратени. Единственият вариант е оздравителен план. Тогава „Кремиковци” има възможността дори да си изтегли заем, да се разплати по задълженията към хората си, защото след като работи производството и заводът работи, по-лесно може да се върне и кредитът и хората ще получат по-бързо парите.

По публикацията работи: Наталия Ганчовска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени