Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция под наслов „Ограда срещу оградата” ще се проведе пред Руската църква в София

Членове и симпатизанти на ВМРО-БНД ще издигат символична ограда около градинката пред Руската църква в София. Акцията под наслов „Ограда срещу оградата” е в знак на протест срещу идеята пространството около църквата да бъде зазидано и отнето на столичани.

Тази седмица пред „Хоризонт” главният архитект на София Петър Диков съобщи, че разрешение за изграждане на ограда има, след което е отменено от Районната дирекция за национален и строителен контрол. Архитект Диков изрази мнение, че желанието за строеж е провокация от страна на собствениците, за да може теренът да бъде отчужден по-бързо.

"Освен това трябва да ви кажа, че всички материали, както по самата реституция, така и по създаването на този регулиран поземлен имот, тъй като част от него е бивша общинска собственост, продадена от общината на фирмата, всички тези материали аз съм ги предал на прокуратурата, за да може те да се произнесат по законността на самия процес по реституцията и създаването на имота.", коментира Диков, като  призна, че по този случай има доста юридически пропуски.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна