Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САС решава ще остане ли за постоянно в ареста Красимир Маринов

Софийският апелативен съд днес ще решава да остане ли за постоянно в ареста Красимир Маринов Големия Маргин. В събота състав на СГС му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по обвинение, че е поръчал с брат си Николай убийството на радиоводещия Боби Цанков.

Въпреки съмненията, че трудно се аргументира поръчителство в убийство без разкрити килъри, Градският съд прие за достатъчно събраното срещу Красимир Маринов. Според държавното обвинение с брат си Николай той е планирал разстрела на Боби Цанков от ноември 2009-а до януари 2010-а, когато Цанков беше убит в София.

Свидетелят срещу Маргините Иво Илчев разказал пред прокуратурата, че Цанков му се оплакал, че се страхува от Красимир и Николай Маринови, защото имал намерение да разкаже на пресконференция за покушения срещу Поли Пантев, Георги Илиев и Мето Илиенски, покушения, поръчани по думите му от братя Маргини.

Светската водеща Венета Райкова, пък, казала при разпита си, че получила анонимен SMS със заплаха, че, ако Цанков гостува в предаването й, ще пострада.

Адвокатът на Големия Маргин Трендафил Трендафилов цитира фрази от свидетелските показания, наричайки ги крайно несериозни. Ето две от тях: „може би Цанков ще бъде свидетел срещу братята Маринови" и "може би разполага с информация срещу тях”.

Другият заподозрян за разстрела на Боби Цанков все още е беглец на правосъдието по думите на градския прокурор на София Николай Кокинов. От вчера той е обявен за общодържавно издирване и, ако бъде открит, ще отиде при брат си в ареста, ако днес САС потвърди постоянното задържане на големия Маргин.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна