Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Активността на инвеститорите на БФБ спадна до пределно ниски стойности

Последната борсова сесия за седмицата не ни предлага нещо по-различно от предходните дни. Дори днес активността на инвеститорите спадна до пределно ниски стойности, което се изразява в общ оборот на борсата от едва 200 хиляди лева. Липсата на активност има за резултат символични изменения на борсовите индекси, като най-голямото е то при широкия индекс BG40, който се повишава с близо половин процент. Останалите три индекса са на отрицателна територия.

Сред компаниите на официален пазар по-активна търговия е налице само при "Софарма", "Българска роза Севтополис" и "Централна кооперативна банка", но това не се отразява в промяна в цените на акциите им.

По-сериозни обеми се размениха при още няколко близки до "Софарма" компании. "Софарма трейдинг" понижава пазарната си капитализация с 0.89% при изтъргувани над 19 000 лота, докато книжата на "Софарма логистика" поскъпват с над 20% днес при изтъргувани над 13 000 акции.

Близо 15 000 акции на "Медика" смениха собствениците си, като цената им се повишава към момента с 4.35%. При скромни обеми "Полимери" губи 10% от пазарната си оценка, а акциите на "Елма"-Троян се обезценяват с 40%. С над 4% поевтиняват и книжата на онлайн медийната група "Инвестор.БГ".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от