Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Сайнц продължава да води в рали Дакар

Карлос Сайнц (Испания) спечели 12-ия етап от автомобилното Рали Дакар, изпреварвайки с 52 секунди Насер Ал Атия. Така легендата в рали спорта увеличи аванса си в генералното класиране на повече от пет минути пред Ал Атия.

Испанецът, който кара Фолксваген Туарег, измина етапа от Сан Хуан до Сан Рафаел с дължина 476 километра за общо време 3 часа, 30 минути и 29 секунди. Така общото му време в генералното класиране е 42 часа, 47 минути и 24 секунди и води с 5 минути 20 секунди пред съотборника Насер Ал Атия .

Американецът Марк Милър завърши на 3-о място в етапа и остава на трето място и в (генералното класиране, като той изостава на 28 минути и 12 секунди от водача Сайнц.

При мотоциклетистите Франсиско Лопес Контардо (Чили) с Априля спечели трети етап тази година. Втори финишира Данид Фретине (Франция) с Ямаха, а трети е Пал Андерс Улевалсетер (Норвегия) с мотоциклет на КТМ.

Французинът Сирил Деспре завърши на 8-о място в етапа на повече от 17 минути след победителя, но продължава да е лидер в генералното класиране.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна